top of page
Search
  • Writer's pictureLinda

Overspannen door de pandemie

Het ziektebeeld van Covid-19 en alle varianten is inmiddels grotendeels wel bekend. Maar hoe zit dat eigenlijk met de mentale gevolgen die de pandemie met zich mee heeft gebracht? En in hoeverre durven we toe te geven dat het ons meer heeft gedaan dan misschien uiterlijk zichtbaar is?


Ik weet niet hoe het jou vergaan is, maar de de eerste lockdown was voor mij een uitdaging. Hoe moest ik het hebben? Online vergaderen, tegelijkertijd lesgeven aan groep 4 en 6 en zorgen dat de kinderen elkaar niet in de haren vliegen op het moment dat ik mijn presentatie moet houden. Stress! We moesten als werkende ouders leren om een nieuwe balans te vinden waarin we onszelf staande konden houden met een grote stapel petten op ons hoofd. En dat terwijl er een pandemie gaande was, een nieuwe ziekte rond ging. Mensen werden ziek en sommige waren zomaar opeens overleden. Het kwam steeds dichterbij, angst sloeg om het hart en we konden elkaar maar beter mijden zodat we niet besmet zouden raken.


Daar zaten we dan.... overspannen, gestrest, eenzaam, angstig, rouwend, depressief.

Even leek het beter te worden, minder besmettingen, elkaar weer mogen ontmoeten. Even ademhalen, hoop en moed vatten. Maar helaas, er volgden een 2e en 3e golf en nieuwe varianten van het virus.


En nu, ruim een jaar later.

Zoveel doorstaan.


Hoe gaat het nu met je? Ben je inmiddels zover dat je je draai hebt gevonden en de toekomst vol verwachting tegemoet ziet? Of ben jij juist door dit bizarre jaar, enorm tegen jezelf aangelopen? Ben je vastgelopen in je angst, overspannen geraakt of zo ver over je grenzen heen gegaan dat je te moe bent om nog iets te ondernemen en zie je er tegenop om weer zo'n jaar tegemoet te gaan? In dat geval wil ik je graag bemoedigen. Want het kan echt anders. Je kunt je ook tijdens deze uitdagende moeilijke tijden, weer energiek, hoopvol en zeker gaan voelen. Niet alleen tijdens vakantie rustmomentjes creëren, maar een heel leven vol rust en in balans opbouwen. Wil jij een leven in balans? Rust ervaren in plaats van stress? Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek en vertel waar jij tegen aan loopt of waar je moeite mee hebt. Je hoeft niet alleen te strijden. Ik wil je de handvatten geven die je nodig hebt om weer grip te krijgen op jouw situatie, zodat je leven weer in balans komt. Kijk voor meer informatie op www.lindacoaching.net of meldt je direct aan voor een kennismakingsgesprek* via info@lindacoaching.net.

* Gesprekken zijn zowel online als real life mogelijk, net wat jouw voorkeur heeft.47 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentit


bottom of page