top of page
Search
  • Writer's pictureLinda

Durf te dromen en ga doen!

Updated: May 10, 2022

Geloof jij in je dromen? Kijk je er naar uit dat ze op een dag werkelijkheid worden? Dromen kunnen groot zijn of klein, maar elke droom verdient een kans. Lees verder over durven dromen en kom in actie! Denk je al langer na of coaching iets voor jou is? Dan is dit je kans! Schrijf je in en zet de eerste stap naar jouw droom.

Wat heb jij ervoor nodig om je dromen uit te laten komen? Moeten er deuren open gaan? Wacht je op een briefje uit de hemel?


Wachten kan heel goed zijn. In die periode van wachten word je vaak voorbereid op wat gaat komen. Leer je dingen die je niet had geleerd als je maar sprongen had gemaakt en in no time je doelen had bereikt. De afgelopen 1,5 jaar stond voor de hele wereld in het teken van wachten. Hoe heb jij deze 1,5 jaar beleefd?


En de grote vraag is: wat doe jij tijdens wachttijd?


Ben je ongeduldig en probeer je de tijd te pushen door toch maar continue met die doelen en dromen bezig te zijn en geforceerde stappen voorwaarts te zetten? Of durf je ook echt even stil te staan en naar binnen te kijken? Durf je te kijken naar jezelf om te ontdekken wat er in je leeft en waarom je de dingen doet die je doet?


Ik las laatst een mooi beeldend verhaal, dat zo kenmerkend is voor stilstaan. Stel je eens voor dat je bij een waterput staat. Als je een steen in de put gooit, zie je het water rimpelen. Je ziet alleen maar golfjes en wazig. Als je langer wacht, zie je opeens je eigen weerspiegeling. Wacht je nóg langer, komt ook de diepte tot rust en zul je zelfs de stenen op de bodem van de put zien.


Hoe is dat bij jou?

Durf je te wachten tot de bodem zichtbaar wordt?


Stel jezelf eens een paar vragen. Ga er eens voor zitten op een stil plekje en schrijf je gedachten eens op.


* Wat zijn mijn dromen en verlangens?

* Wat doe ik op dit moment met mijn leven?

* Waarom doe ik wat ik nu doe?

* Wat heb ik tot nu toe bereikt?

* Hoe ver ligt dit af van mijn dromen?

* Wat wil ik concreet bereiken en waarom wil ik dat?

* Hoe denk ik dit te gaan bereiken en wat heb ik daarvoor nodig?


Als je dit gedaan hebt zul je merken dat er al een stuk rust is gekomen. Want je hebt voor jezelf een stuk zichtbaar gemaakt, waar je misschien al tijden mee rondloopt in je hoofd. Je hebt ook ontdekt welke doelen je moet stellen en wat je ervoor nodig hebt om die doelen te gaan bereiken.


En misschien is het dus wel tijd om daar nu eerst stappen in te gaan zetten. Niet wachten en hopen dat je droom op een dag uit komt. Nee. Het is wachten en open staan om te leren. Gemotiveerd zijn om de juiste stappen zetten om gevormd te worden. Om jezelf te ontwikkelen tot de persoon die ook in staat is om de dromen en doelen van je hart te gaan bereiken.


--> Bouw aan zelfvertrouwen

--> Ontwikkel een positief zelfbeeld

--> Erken en overwin je angsten

--> Leer grenzen aangeven

--> Ontdek jouw talenten

--> Groei in geloof

--> Vind de zin van jouw leven en wat jij deze wereld te geven hebt.


Jij bent tot veel meer in staat dan dat je misschien op dit moment denkt. Gebruik je wachttijd, en leer wat je te leren hebt om jouw dromen te kunnen waar maken.


Wil jij graag stappen zetten? Wil je ontdekken en leren wie je bent, wat je gevormd heeft?

Wil je in staat zijn om jouw dromen waar te maken?

Daar wil ik je graag bij helpen. Stuur een chatberichtje of een mailtje naar info@lindacoaching.net met jouw vragen. Dan gaan we samen op ontdekkingsreis!


Ik hoop je snel te ontmoeten!
64 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page