top of page
Search
  • Writer's pictureLinda

Keuzestress! Wat moet ik nou...

Elke dag zit vol met keuzes. Er komt zoveel op je af en er wordt zoveel van je gevraagd, dat het lastig is om prioriteiten aan te brengen. Hoe weet je of je de juiste keuze maakt?Zal ik wel of niet die nieuwe opleiding gaan doen? Zal ik wel of niet gaan voor die promotie waar ik die extra training voor moet volgen? Ga ik wel of geen workshops geven? Red ik dat wel? Ik heb ook nog de zorg voor mijn familie, mijn sociale leven, mijn sport en dan al die extra tijd investeren en mijn geld kan ik ook maar 1 keer uitgeven. Help! Waarom kan niemand anders deze keuze voor me maken? Laat maar gewoon.....ik hou het wel veilig bij wat ik al heb. Ik doe toch al zo veel. Herkenbaar? Voor mij wel, evenals voor zoveel anderen. Op alle verschillende gebieden van je leven wordt er van je verwacht dat je presteert, of leg je jezelf prestatiedruk op. Je bent tenslotte een werknemer of wellicht werkgever, misschien ben je student, vader of moeder of misschien wel mantelzorger, je bent vrijwilliger bij de sportclub, avondjes bij de vereniging en ga zo maar door. Je rent van hot naar her om overal je beste beentje voor te zetten en het iedereen naar hun zin te maken. En jij? Wat doe jij voor jezelf? Door al dat rennen en vliegen lijkt het soms onmogelijk dat er nog tijd mag zijn voor jou. Je leeft voor anderen. Met een boek of een film en een kop koffie op de bank geeft je al een schuldgevoel. Dus sja... een nieuwe opleiding? Voor jou? Promotie en nog meer werken? Voor jou? Keuzes maken die jouw leven verrijken en jou laten groeien? Ja! Jij mag keuzes maken voor jezelf en daar tijd, geld en energie in stoppen! En je mag ook nee zeggen tegen de dingen die eigenlijk niet bij je passen en dus veel energie kosten. Je hoeft niet op alles ja te zeggen omdat je denkt dat dit van je verwacht wordt. En weet je waarom? Omdat als jij goed voor jezelf zorgt en blijft doorgroeien en ontwikkelen, je ook in staat zult zijn om met nog meer passie en energie er voor anderen te kunnen zijn. Het leven moet in balans zijn. Stel de juiste prioriteiten. Ik ben mijzelf tegen gekomen doordat ik alleen nog maar deed wat anderen van mij verwachtten. Ik vergat wat ík nodig had om te bloeien en daardoor nam de stress toe en kwam ik steeds verder van mezelf af te staan. Maar het moment dat ik ontdekte wie ik ben, wie ik mag zijn en wat mij laat opbloeien, was het moment dat ik weer energie kreeg en kon opstaan om taken weer op te pakken. Maar ik leerde ook om dingen los te laten. Ik ging kiezen voor mezelf. En na verloop van tijd kwamen er lang verwachtte dromen uit. Wat heb jij nodig om die energieke blije man of vrouw te zijn die je graag wilt en kunt zijn ? Wat laat jou weer stralen? Ga ervoor! Twijfel je nog over wat er dan precies bij jou past en waar jouw talenten liggen? Of ben je jezelf stiekem een beetje kwijtgeraakt en weet je niet goed wat jij nou echt wilt en leuk vindt? Wil jij het liefst stralend en vol energie je toekomst tegemoet? Zet de eerste stap. Kies voor jou! Ik wil jou graag de handvatten geven die je nodig hebt om de antwoorden te vinden op de vragen die je hebt om je zo te ondersteunen in jouw groei en persoonlijke ontwikkeling, zodat jij je kunt ontpoppen tot de mooie vlinder waarvan je weet dat die erin zit.


Kijk op www.lindacoaching.net voor meer informatie of mail naar info@lindacoaching.net om een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.
68 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page