top of page
Search
  • Writer's pictureLinda

Smile and be happy

Updated: Nov 2, 2021

Hoe begin jij jouw dag? Zingend, dansend, lachend? Heb je er zin in om de dag te beginnen en kijk je uit naar wat er gaat komen? Of is elke dag een zware dobber? Er is een kinderliedje dat je misschien wel kent: Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach. Want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag!

Uit onderzoek is gebleken dat we steeds minder lachen. Maar waarom eigenlijk? Deels omdat onze samenleving is steeds meer van binnen naar buiten toe gericht. Oftewel, we worden wakker en duiken nog voor een "Goedemorgen" alweer met ons hoofd in de smartphone. We laden de zorgen van de wereld daarmee direct weer op onze schouders, nog voordat de dag met je partner en kinderen goed en wel is begonnen en je ook de zorg en druk van alle dag er weer bij krijgt.


Maar naast het feit dat een chagrijnig hoofd aan de ontbijttafel toch echt minder gezellig is dan een vrolijke persoonlijkheid, blijkt dat er meer voordelen zitten aan lachen. Zo blijkt dat door veel te lachen je je beter, energieker en positiever gaat voelen, maar dat daarnaast ook je immuunsysteem sterker wordt, de bloeddruk omlaag gaat, het stresshormoon cortisol met bijna 40% afneemt en de spierspanning in je lijf verminderd. Daarnaast wordt je er ook nog eens een stuk aantrekkelijker van.


Kortom: Lachen is gezond!


Wanneer heb jij eigenlijk voor het laatst zo hard gelachen, dat de tranen over je wangen rolden of je buik er zeer van deed? Kun je je dat überhaupt herinneren? Ik hoop van harte dat dit vers in het geheugen ligt en de voordelen je aanmoedigen om nog vaker te lachen.


Maar wat als dat niet het geval is en je je niet kunt herinneren wanneer je voor het laatst zo gelachen hebt? Weet je waarom dat zo is of is het er misschien stiekem in geslopen? Wordt je opgeslokt door de waan van de dag?


In de psalmen staat een mooi vers:

"De Heer geeft mij kracht. Hij beschermt mij als een schild. Ik vertrouwde op Hem en Hij heeft mij geholpen. Daarom juich ik van blijdschap en prijs ik Hem met mijn lied." (28:7)


Als we beseffen hoe groot God is, wat Hij voor ons doet en als we op Hem vertrouwen, dan zal Hij ons helpen. Ongeacht de omstandigheden. En weet je wat doen wij op het moment dat we merken dat God ons helpt en nieuwe kracht geeft? Jawel, juichen van blijdschap!


Stel je voor.... je wordt wakker, je pakt niet je smartphone maar je leest deze tekst en denkt dan als eerst aan wat God voor jou gedaan heeft en dankt Hem daarvoor. Je voelt hoe de blijdschap door je heen stroomt en je dag begint opeens heel anders! Je staat vrolijk op, dekt zingend de tafel en merkt dat het aanstekelijk is voor je gezin. De hele dag verloopt met een glimlach en je straalt vriendelijkheid uit naar iedereen die je tegen komt. Zo zaai je een glimlach en oogst je er een.


Wees je bewust welke impact jouw glimlach heeft op jezelf en op de mensen om je heen. Lachen is gezond en doet wonderen!


Kost lachen je echter veel moeite omdat je door een zware periode heen gaat? Of ben je het lachen verleerd door alle moeilijke omstandigheden? Neem dan eens vrijblijvend contact op. Ik bied je graag een luisterend oor en wil je de handvatten geven om het leven ook weer van een zonnige kant te kunnen bekijken.


Mail voor een afspraak naar info@lindacoaching.net of kijk op www.lindacoaching.net


61 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page